מהן אבקות החלבון על בסיס סויה ובמה הן טובות?

אבקות חלבון על בסיס סויה הן אחת האלטרנטיבות הנפוצות והוותיקות ביותר לאבקות חלבון צמחיות. להלן מידע רלוונטי עליהן:

פוסט זה נכתב בשיתוף פרופקטורי www.profactory.co.il

מקור החלבון –

חלבון הסויה מופק מזרעי הסויה העשירים בחלבון צמחי איכותי. לאחר תהליך מיצוי ועיבוד, נוצרת תרכובת חלבון צמחי יציבה וריכוז גבוה של חלבון.

תכולה חלבונית –

אבקות סויה מציעות תכולת חלבון גבוהה, עם כ-90% חלבון צמחי באיכות גבוהה בהרכבן. לחלבון הסויה יש פרופיל חומצות אמינו מאוזן היכול להתחרות באיכות לחלבונים ממקור חי.

יתרונות –

– עשירות בחומצות אמינו חיוניות

– קלות לעיכול בהשוואה לחלבוני חלב

– לא מכילות לקטוז או קזאין

– מקור לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים

– מתאימות לצרכני מזון טבעוני/צמחוני

חסרונות

– עלולות לגרום לתגובה אלרגנית למי שרגיש לסויה

– טעמן עלול להיות חריף בריכוזים גבוהים

– איזופלבונים בסויה עלולים להשפיע על רמות ההורמונים במטבוליזם גופני

בשנים האחרונות צמחו חלופות של אבקות חלבון צמחיות נוספות שעברו תהליכים שיפור והובילו לטעמים ונראות משופרת. עם זאת, אבקות הסויה נותרו אחד המקורות היציבים והוותיקים ביותר במגזר הצמחי.

לסיכום, אבקות חלבון סויה הן אופציה צמחית איכותית אך יש לקחת בחשבון גם חסרונות אפשריים לגבי אלרגיות, השפעה הורמונלית וטעם ספציפי, בעת הבחירה בהן.

אבקת חלבון על בסיס סויה ניתן למצוא באבקה הטבעונית של סופר אפקט לחצו לקישור