מהן אבקות חלבון על בסיס אפונה?

אבקות חלבון על בסיס אפונה (pea protein) הפכו בשנים האחרונות לאחת האלטרנטיבות הפופולריות והמבוקשות לאבקות חלבון צמחיות.

מאמר זה נכתב בשיתוף פרופקטורי www.profactory.co.il

מקור החלבון –

חלבון האפונה מופק מזרעי האפונה הצהובה. לאחר תהליך עיבוד ומיצוי מבוקר, מופק חלבון צמחי מרוכז העשיר בחומצות אמינו חיוניות.

תכולת החלבון –

אבקות חלבון אפונה מכילות בין 80% ל-85% חלבון צמחי טהור, עם פרופיל חומצות אמינו מאוזן המקנה להן ערך ביולוגי גבוה.

היתרונות –

• מקור חלבון צמחי גבוה ואיכותי ללא מרכיבים ממקור חי

• אינן מכילות גלוטן, סויה, לקטוז אוקז-אין

• קלות לעיכול ולספיגה בגוף

• עשירות בברזל, נחושת וליזין

• מקור טבעי לנוגדי חמצון וסיבים תזונתיים

• טעמן עדין יחסית לחלבונים צמחיים אחרים

• מתאימות לטבעונים, צמחונים, אלרגיים לסויה וללקטוז

חסרונות –

• איכות החלבון נמוכה במקצת בהשוואה לחלבון חלב או ביצים

• מחסור יחסי בחומצות האמינו מתיונין וציסטין

• אינן מכילות כמויות משמעותיות של שומנים בריאים

לסיכום, אבקות חלבון אפונה הן בין האלטרנטיבות הצמחיות המומלצות והנגישות ביותר בזכות איכותן הגבוהה, רמת הנטרול הגבוהה שלהן (היפו-אלרגניות), קלות העיכול והטעם הנעים יחסית. הן מהוות אופציה מצוינת עבור טבעונים, צמחונים ואנשים עם רגישויות מזון.

לאבקת החלבון פיור על בסיס חלבון אפונה לחצו כאן