אבקות חלבון על בסיס אפונה (pea protein) הפכו בשנים האחרונות לאחת האלטרנטיבות הפופולריות והמבוקשות לאבקות חלבון צמחיות.
מאמר זה נכתב בשיתוף פרופקטורי www.profactory.co.il
מקור החלבון –
חלבון האפונה מופק מזרעי האפונה הצהובה. לאחר תהליך עיבוד ומיצוי מבוקר, מופק חלבון צמחי מרוכז העשיר בחומצות אמינו חיוניות.
תכולת החלבון –
אבקות חלבון אפונה מכילות בין 80% ל-85% חלבון צמחי טהור, עם פרופיל חומצות אמינו מאוזן המקנה להן ערך ביולוגי גבוה.
היתרונות –
• מקור חלבון צמחי גבוה ואיכותי ללא מרכיבים ממקור חי
• אינן מכילות גלוטן, סויה, לקטוז אוקז-אין
• קלות לעיכול ולספיגה בגוף
• עשירות בברזל, נחושת וליזין
• מקור טבעי לנוגדי חמצון וסיבים תזונתיים
• טעמן עדין יחסית לחלבונים צמחיים אחרים
• מתאימות לטבעונים, צמחונים, אלרגיים לסויה וללקטוז
חסרונות –
• איכות החלבון נמוכה במקצת בהשוואה לחלבון חלב או ביצים
• מחסור יחסי בחומצות האמינו מתיונין וציסטין
• אינן מכילות כמויות משמעותיות של שומנים בריאים
לסיכום, אבקות חלבון אפונה הן בין האלטרנטיבות הצמחיות המומלצות והנגישות ביותר בזכות איכותן הגבוהה, רמת הנטרול הגבוהה שלהן (היפו-אלרגניות), קלות העיכול והטעם הנעים יחסית. הן מהוות אופציה מצוינת עבור טבעונים, צמחונים ואנשים עם רגישויות מזון.