מהי תשלובת חלבונים טבעונית ומאיפה ניתן להשיג אותה?

תשלובת של מספר מקורות חלבון צמחיים שונים באבקה אחת יכולה להציע מספר יתרונות משמעותיים

ייעוץ ומידע מקצועי בוצע על ידי פרופקטורי ישראל

תשלובת של מספר מקורות חלבון צמחיים שונים באבקה אחת יכולה להציע מספר יתרונות משמעותיים:

1. פרופיל חומצות אמינו משופר – כל מקור חלבון צמחי יחיד מציג חסר יחסי בחלק מחומצות האמינו החיוניות. שילוב של מספר מקורות שונים יכול לפצות על החסרים ולספק פרופיל חומצות אמינו מאוזן ומלא יותר.

2. ספיגה וניצולת משופרת – גופנו מנצל מקורות חלבון שונים בצורה שונה. שילוב מקורות מגוונים מאפשר יותר דרכים לספיגה ולניצול החלבונים השונים.

3. תכונות פיזיקליות משופרות – שילוב מקורות חלבון שונים יכול לשפר את המרקם, הטעם והיכולת להתמוסס ולהתערבב של האבקה הסופית.

4. מגוון רחב של רכיבים תזונתיים – כל מקור חלבון שונה תורם ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וחומרים פעילים ייחודיים. שילוב מאפשר קבלת מגוון רחב יותר של רכיבים תזונתיים תומכים.

5. הימנעות מרגישויות – בהיעדר אלרגן דומיננטי אחד, תשלובת חלבונים צמחיים מפחיתה את הסיכון להיפראלרגניות.

6. יציבות טובה יותר – כמה מקורות חלבון יציבים יותר מאחד, מסייעים בשמירה על איכות ועל חיי מדף ארוכים יותר.

התשלובות מכילות לרוב חלבון ממקורות סויה, חיטה, חומוס ואפונה..

לפיכך, תשלובות חלבונים צמחיים הן מגמה עולה בתעשיית אבקות החלבון, המאפשרת לצרוך יתרונות של מגוון מקורות חלבון ולהשיג פרופילים תזונתיים מאוזנים יותר.

בישראל אבקות המכילות תשלובת חלבונים ניתן למצוא באול אין ופראוד, לחצו כאן לבדיקת מחירים